To Fejø-familier blev hjemløse ved ildebrand

En varmeovn satte i morges ild paa et gammelt hus i Østerby.


Ved 5 tiden i morges opstod der en brand paa Fejø, og et gammelt hus med to lejligheder blev helt lagt i aske.

Huset der ligger midt i Østerby var af bindingsværk og stråtækt. I den ene lejlighed boede ejeren Egon Winther Christensen, der dog ikke var hjemme, idet han arbejdede i Nykøbing. Hustruen var også taget der over, og deres 3 børn opholdt sig andet sted på øen således at der ingen mennesker var i denne lejlighed.

Den anden lejlighed bebos af arbejdsmand Bruno Nielsen, og hos denne opstod ilden, der skyldtes en varmeovn. Foruden Bruno Nielsen opholdt hans hustru og lille datter sig i lejligheden, og de måtte skyndsomt ud uden at være fuldt påklædt. Tililende naboer søgte at få noget ud af Bruno N. lejlighed, men det blev ikke til ret meget, da ilden greb stærkt om sig. Derimod fik man skaffet adgang til Christensens lejlighed, og fik en del af indboet ud af denne.

Brandvagten på Fejø mødte med en sprøjte, og Falck fra Maribo sendte også en til øen. Der var vand nok men huset kunne ikke reddes og nedbrændte til grunden. Derimod fik man hindret ilden bredte sig til andre ejendomme.

Kriminalpolitiet fra Maribo og overbetjent V. Petersen Bandholm, var i formiddag på øen og optage rapport.
Kilde: Ny Dag, mandag d. 19 december 1955. side 6.Matr. nr. Barberens hus i Østerby, Fejø
I dag Herredsvej 256.Billedet er taget af købmand Walther Hansen

Noter:
Som ovenfor anført var huset, da det brændte i 1955, ejet af familien Winther Christensen, familien bestod af min far Egon Winther Christensen, min mor Aase Christensen, som var datter af Barber Valdemar Pedersen, desuden var der os børn, Citta, Mette og Niels Winther Christensen, vores storesøster Alice Klim, passede mig der hvor hun tjente ude i Skoven på øen. Mette og Citta var hos lærer Skålum i Skolen, Østerby, og passede hans børn. Mor havde været i Nykøbing og besøge far, han arbejdede dengang ved siloerne, og hun var taget videre til hendes søster Dora i Maribo, der var hun stadig, da der tidligt mandag morgenen, kom besked om at vores hus, var brændt ned til grunden. Min morfar Valdemar Pedersen var kommet på alderdomshjemmet, kommunen havde spurgt om vi ville leje den østre ende af huset ud, der hvor min morfar havde boet og havde Barbersalon, til familien Bruno Nielsen.
Huset lå Herredsvej 256. 

Tilbage til toppen
Tilbage til startside